ViaţaDupăColectare.ro > Blog

Blog

Comisia Europeană plănuiește economia circulară, pentru stimularea competitivității, pentru generarea unei creșteri durabile

21.12.2015 | 1 comentariu | Postat de in Proiect

Deseuri-plasticComisia Europeană a adoptat un nou pachet ambițios de măsuri privind economia circulară pentru a ajuta întreprinderile și consumatorii europeni să realizeze tranziția către o economie mai puternică și mai circulară, în care resursele sunt utilizate într-un mod mai sustenabil. Acțiunile propuse vor contribui la „închiderea buclei” în ciclurile de viață ale produselor, prin intensificarea reciclării și a reutilizării și vor aduce beneficii atât pentru mediu, cât și pentru economie. Planurile vor valorifica și vor utiliza la maximum toate materiile prime, produsele și deșeurile, favorizând economisirea energiei și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Citeste postul complet »

Taguri: ,

O nouă lege obligă companiile să fie mai responsabile cu ambalajele

04.11.2015 | 0 comentarii | Postat de in verde

Din 30 octombrie 2015, este în vigoare Legea 249 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor şi a deşeurilor de ambalaje. Prevederile actului normativ vizează toate ambalajele introduse pe piaţă, indiferent de materialul din care au fost realizate şi de modul lor de utilizare. 

Citeste postul complet »

Taguri:

Campanie cu tombolă pentru companiile responsabile

01.09.2015 | 0 comentarii | Postat de in verde

Asociația Recolamp desfășoară în perioada 1 septembrie – 27 noiembrie 2015 o nouă campanie de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat (becuri, LED-uri, neoane și corpuri de iluminat Campanie premii Recolamparse). Campania se adresează tuturor companiilor private dar și instituțiilor de stat care predau minimum:

  • 20 de kilograme de deșeuri de surse de lumină (aproximativ 100 de becuri/neoane)
  • și/sau 50 de kilograme de deșeuri de corpuri de iluminat.

La finalul campaniei, norocoșii câștigători vor putea câștiga unul din cele 100 de premii, printr-o tragere la sorți ce va avea loc în data de 18 decembrie.

Citeste postul complet »

Taguri: ,

Campania europeană Generation Awake spune „Stop risipei de deșeuri!”

18.02.2014 | 1 comentariu | Postat de in verde

Cea mai recentă etapă a campaniei Comisiei Europene, „Generation Awake”, se concentrează asupra consecințelor asupra mediului, economice, sociale și personale ale utilizării resurselor într-un mod nesustenabil. Campania are drept obiectiv sensibilizarea consumatorilor cu privire la consecințele pe care tiparele lor de consum le au asupra resurselor naturale, prezentând beneficiile deciziei de a acționa diferit.

Materialele campaniei au drept protagoniști un tomberon, o găleată și trei pungi de cumpărături personificate. Ei sunt “actorii” din clipurile campaniei și ei vă îndrumă în casa de pe site-ul oficial.

  

Citeste postul complet »

Taguri:

 
un proiect MaiMultVerde