ViaţaDupăColectare.ro > Blog > Proiect > Despre colectarea selectivă, de la ce se zice la cum se face

Blog

Despre colectarea selectivă, de la ce se zice la cum se face

21.10.2010 | 2 comentarii | Postat de in Proiect

Timp de un an şi jumătate de când am început proiectul Viaţa după colectare, am adunat o sumedenie de întrebări de la oameni care ar vrea să colecteze selectiv deşeurile, dar nu ştiu foarte bine nici de ce ar face-o, nici unde, nici dacă merită facută (încă) în România. MaiMultVerde a încercat să popularizeze colectarea selectivă în vederea reciclării şi să o aducă la rang de obişnuinţă socială. Pentru că e viabilă economic, pentru că nu afectează mediul sau doar pentru că ne obligă Uniunea Europeană, oricum ar fi, e clar că trebuie să o facem. Mulţi au început, alţii au fost mai neîncrezători în seriozitatea procesului în România.

Pentru cei din urmă, MaiMultVerde scoate la înaintare virtuală un filmuleţ explicativ în care atinge  puncte sensibile sau neclare din înţelegerea importanţei colectării selective a deşeurilor. Vedem ce se întâmplă cu deşeurile noastre după colectare, care este procesul reseparării şi de ce acesta trebuie făcut chiar dacă deşeurile sunt deja separate de noi în cele trei pubele colorate.

Ce am făcut şi ce mai avem de făcut? Peste 11 minute o sa vă daţi seama.

O producţie a Asociaţiei MaiMultVerde. Spor la colectat! :)

Tags: , , , ,

Share: FacebookTwitterYahoo

2 comentarii

  1. Dexez

    Foarte frumos și folositor filmulețul, mai ales pentru convins prieteni reticenți sau leneși.
    Eu reciclez de ceva timp, dar tot mai am întrebări despre tipurile de plastic care se reciclează, că acolo pare mai spinoasă zona. Dacă e prea subțire știu că nu e eligibil, întrebarea ar fi de cât de subțire vorbim :).
    Ar mai trebui menționat că toate astea trebuie spălate. Filmulețul spune că resturile menajere compromit și restul matrialelor, dar nu e foarte evident că atunci când arunci o caserolă de plastic trebuie să o speli înainte. Oricum, să mai faceți, noi restul reciclăm și convingem cât mai mulți între timp. :)

  2. Dan V

    Frumos film, ar trebui popularizat mai mult, sa fie vizualizat si de catre cei care inca nu recicleaza (din ignoranta sau indolenta).

Comenteaza

 
un proiect MaiMultVerde