ViaţaDupăColectare.ro > Blog > verde > Campanie cu tombolă pentru companiile responsabile

Blog

Campanie cu tombolă pentru companiile responsabile

01.09.2015 | 0 comentarii | Postat de in verde

Asociația Recolamp desfășoară în perioada 1 septembrie – 27 noiembrie 2015 o nouă campanie de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat (becuri, LED-uri, neoane și corpuri de iluminat Campanie premii Recolamparse). Campania se adresează tuturor companiilor private dar și instituțiilor de stat care predau minimum:

  • 20 de kilograme de deșeuri de surse de lumină (aproximativ 100 de becuri/neoane)
  • și/sau 50 de kilograme de deșeuri de corpuri de iluminat.

La finalul campaniei, norocoșii câștigători vor putea câștiga unul din cele 100 de premii, printr-o tragere la sorți ce va avea loc în data de 18 decembrie.

De la 1 ianuarie 2016, vorbim de o ţintă clară de colectare impusă de Comisia Europeană, și transpusă în legislația națională prin OUG 5/2015, de minimum 40% din greutatea medie a produselor introduse pe piaţă, în ultimii trei ani, de către producătorii români. Iar până în 2021, trebuie să fim capabili să asigurăm colectarea şi tratarea a minim 65% din deşeurile de echipamente electrice.

Roxana Şunică, director de marketing la Recolamp

În total, în primii opt ani de activitate (septembrie 2007-septembrie 2015), Recolamp a colectat și reciclat 2.300 tone de deșeuri de echipamente de iluminat. Dacă toate deseșurile ar fi puse împreună, ar putea fi construite șase blocuri de câte patru etaje, cu câte patru apartamente pe etaj.

Regulamentul campaniei este pe site-ul Recolamp [pdf].

 

Tags: ,

Share: FacebookTwitterYahoo

Comenteaza

 
un proiect MaiMultVerde